TRANSFORMA AMENAJAREA CASEI INTR-O SARCINA USOARA
CUM ALEGI PLACILE CERAMICE PERFECTE
TRANSFORMA AMENAJAREA CASEI INTR-O SARCINA USOARA
CUM ALEGI PLACILE CERAMICE PERFECTE
Technotik. | 31 Iul. 2023
Sa-ti transformi casa nu este tocmai o sarcina usoara, mai ales cand ai de ales intre atatea variante diferite de gresie si faianta. In universul amenajarilor de interior, le consideram piese de rezistenta care dau tonul si creeaza atmosfera.
Cu toate acestea, sa gasesti produsele perfecte poate fi o provocare, mai ales daca nu intelegi diferentele esentiale, precum cele dintre pasta ceramica alba si cea rosie, caracteristici care stabilesc nivelul de calitate al materialului. Dar nu-ti face griji, sunt pe cale sa-ti ofer toate informatiile de care ai nevoie.
Acum hai sa povestim despre lucrurile de care trebuie sa tii cont cand alegi placile ceramice si despre avantajele fiecarui tip de pasta ceramica. A! Si citeste articolul pana la final daca vrei sa afli care sunt cele mai WOW! optiuni din 2023 pentru crearea unui perete de accent care sa atraga toate privirile.
Descopera secretul alegerii placilor ceramice perfecte
Primul lucru de care vreau sa tii cont este forma si dimensiunea placilor. Placile de dimensiuni mari aduc acel aer modern intr-o incapere si o fac sa se deschida in timp ce placile de dimensiuni mici si foarte mici pot adauga un interes vizual unic. Iti recomand ca placile patrate, lucioase, de dimensiuni medii sa le eviti, iti vor imbatrani amenajarea si ii vor da un aer auster.
Dupa ce ai ti-ai ales placile preferate este momentul sa incepi sa le elimini pe cele care nu se potrivesc. Scapa de placile cu margini nerectificate si de cele care sunt calitatea 2. Avand margini rectificate poti obtine rosturi foarte fine de pana la maxim 3 mm, iar calitatea 1 iti garanteaza o gresie fara defecte de fabricatie.
Urmatoarea sortare o faci in functie de nevoile si specificul spatiului in care placile vor fi instalate. Fiecare incapere are particularitatile ei, de la nivelul de umezeala la cantitatea de trafic si la expunerea la variatiile de temperatura. Acestea fiind spuse iti recomand sa nu folosesti placile poroase pe jos si in dusurile walk-in pentru ca se igienizeaza extrem de greu.
Este important sa te gandesti la gresie si faianta ca la un element decorativ, nu doar functional. Alege modele si culori care se potrivesc cu restul decorului casei. Placile de dimensiuni mici si foarte mici le poti folosi pentru a crea un backsplash la bucatarie sau un perete de accent la baie. Placile dreptunghiulare, in culori unitare, nu devin obositoare la fel de repede asa ca pe ele iti recomand sa le folosesti pe suprafete mari. Iar placile cu modele, de mari dimensiuni, sunt perfecte pentru peretii de accent din living, dining sau dormitor.
Aici trebuie sa iti atrag atentia la ceva. Renunta din start la placile patrate, de dimensiuni medii a caror geometrie nu este continua! Iti vor imbatrani spatiul si il vor face sa arate ieftin.
Pe de alta parte placile de dimensiuni mari cu geometrie discontinua isi pot gasi locul pe un perete de accent daca de exemplu sunt asezate astfel incat geometria lor sa se intalneasca la 45°, oferind un plus de dinamism camerei.
Textura placilor ceramice poate adauga un nivel suplimentar de interes vizual si poate contribui la atmosfera generala a unei incaperi. Altfel spus, cand alegi finisajul ai mare grija la locul in care vei pune placile si la modul in care lumina cade pe ele. Nu pune placi lucioase pe jos daca nu vrei sa aluneci si nu pune placi satinate pe perete daca lumina soarelui nu le va spala niciodata.
In final, nu neglija importanta rosturilor. Ele pot face diferenta in aspectul amenajarii. Rosturile in nuante contrastante pot scoate in evidenta frumusetea si complexitatea placilor, in timp ce rosturile in tonuri similare ofera un aspect uniform si liniar.
Pasta ceramica alba V.S. Pasta ceramica rosie
Cand vine vorba de placile de gresie si faianta, mai toata lumea le alege in functie de nivelul de calitate, fara a tine cont de materialul din care sunt realizate. Desi atat cele din pasta ceramica alba cat si cele din pasta ceramica rosie sunt fabricate din argila si minerale naturale, intre ele exista diferente semnificative.
Pasta ceramica alba, cunoscuta si sub numele de pasta portelanata, este mai rezistenta la scouri, apa si variatii de temperatura, datorita procesului de fabricare care implica o temperatura mai inalta de ardere. Desi este mai costisitoare, este ideala pentru spatii cu trafic intens sau zone umede, precum baile sau bucatariile.
Pe de alta parte, pasta ceramica rosie este mai accesibila si ofera o gama larga de modele si culori. Cu toate acestea, este mai putin rezistenta la scouri si la actiunea apei, ceea ce o face potrivita pentru mediile uscate din zonele cu trafic redus.
Topul placilor de mari dimensiuni in 2023
Si dupa cum ti-am promis, la final iti las cateva placi ceramice de mari dimensiuni pe care le poti folosi cu incredere daca vrei sa creezi un accent wall care sa atraga toate privirile!
Grosimea lor cuprinsa intre 6 - 9 mm, dimensiunile de 120 x 240 cm sau 160 x 320 cm, marginile rectificate si compozitia de pasta ceramica alba le fac perfecte pentru aproape orice amenajare contemporana:
Prexious of Rex - Charming Amber
Reves de Rex - Noisette
Reves de Rex - Perle
Etoile de Rex - Gris Mat
Reverso - White Matt
Nativa - Vena Tibur
Nativa - Vena Lux
Alegerea gresiei si a faiantei pentru casa ta nu trebuie sa fie o sarcina coplesitoare. Daca intelegi caracteristicile placilor ceramice, diferentele dintre materialele de compozitie si impactul pe care il pot avea in diferite camere din casa ta, poti lua o decizie care sa iti ofere rezultatele asteptate. Acum, te incurajez sa explorezi si sa descoperi diversele optiuni disponibile.
Si, daca te simti in continuare coplesit, tine minte, nu trebuie sa fii singur in acest proces. Sunt aici pentru a te ajuta! Daca ai nevoie de o consultare nu ezita sa ma contactezi la telefon, prin email, sau pe una dintre retelele de socializare. Te astept sa discutam despre cum putem face ca visurile tale legate de amenajarea interioara sa devina realitate.
Proiecte fara compromisuri,
Echipa Technotik.