STILUL MINIMALIST
DESIGNUL HIGH-END SI LUXOS AL ZILELOR NOASTRE
STILUL MINIMALIST
DESIGNUL HIGH-END SI LUXOS AL ZILELOR NOASTRE
Technotik. | 01 Mai 2023
Sunt sigur ca ai observat cum in ultima perioada pe internet a aparut o noua moda, cea a minimalismului, ce se poate citi ca o filozofie, un stil de viata si o forma de arta care depaseste granitele designului. Desigur, noi discutam pe acest blog despre arhitectura si amenajari interioare, asa ca astazi imi propun sa-ti arat cum iti poti transforma casa pentru a se integra in curentul Minimalist.
Poti spune ca stilul se dezvolta pe maxima data in 1947 de Mies van der Rohe, "Less is more.", formele simple si culorile neutre alcatuind un mediu calm si primitor, orientat spre claritate si concentrare. Foarte multi oameni inteleg gresit minimalismul si il percep ca un stil auster, bazat pe privare si lipsuri, cand de fapt acesta vine ca un raspuns la vietile noastre cotidiene extrem de agitate, ce-si propune sa reduca dezordinea si stresul pentru a spori creativitatea si productivitatea.
Asa cum te-am obisnuit in postarile noastre dedicate stilurilor de design pe pagina noastra de Pinterest gasesti mai multe idei de amenajare, iar mai jos iti las un mix pe care sa-l asculti in timp ce citesti articolul pentru a putea vizualiza cu adevarat modul in care alegerea calitatii in detrimentul cantitatii te va ajuta sa-ti exprimi personalitatea si gusturile.
Caracteristicile stilului Minimalist
Minimalismul este un lifestyle ce s-a bucurat de o foarte mare expunere in ultimul timp deoarece iti ofera posibilitatea de a eperimenta viata intr-o noua lumina, mult mai profunda, punand valoare pe lucrurile cu adevarat importante. Stilul a inceput sa aiba popularitate datorita capacitatii sale de a scoate in evidenta simplitatea in forma si functiune, lipsind spatiile de decoartiuni excesive pentru a creare planuri simple, orientate catre activitatea noastra de zi cu zi.
Caracteristicile specifice stilului Minimalist sunt:
Spatii ordonate si compozitii inchegate;
Amenajari open-space potentate de linii impecabile, curate;
Decluttering si renuntarea la obiectele nefolositoare;
Utilizarea luminii naturale prin ferestre de mari dimensiuni;
Palete de culori monocromatice;
Se accepta un singur accent de culoare numai daca este oblgiatoriu;
Materiale si finisaje luxoase;
Punerea in valoare a zonelor goale, lipsite de obiecte;
Utilizarea pieselor de calitate si atentia la detalii;
Miscarea minimalista a fost numita de-a lungul timpului in mai multe feluri (A.B.C. Art, Literalism, Arta Realitatii, etc.), termenul Minimalist fiind intr-un final cel care s-a pastrat, descriind intocmai modul artistilor de a utiliza culori, forme, linii si texturi cat mai simple pentru a crea arta. Cum intotdeauna este mai usor sa intelegi si sa retii un concept nou cand il si vizualizezi, da click AICI pentru a descoperi amenajarea minimalista a unui apartament din Sydney, realizata de colegii nostri de la Studioplusthree.
Mood board-ul Minimalist
Pentru a obtine cu adevarat o amenajare in stil Minimalist trebuie sa optezi pentru o paleta de culori monocroma, alcatuita din nuante de bej sau gri, iar efectul high-end il poti adauga cu ajutorul unui accent de textura lucioasa.
Deoarece stilul se bazeaza pe calitate si atentie la detalii, ca materiale de finisaj iti recomand sa alegi pentru pardosea parchetul din lemn masiv, piatra naturala, rasina sau microcimentul. Modul in care ele vor fi puse in opera va influenta modul in care vei percepe amenajarea.
Bumbacul, inul si accentele metalice de culori inchise, in linii simple, sunt cea mai buna alegere pentru mobilier. Bumbacul, piatra, lemnul si metalul se completeaza perfect fiind materiale naturale, lucru ce garanteaza o compozitie timeless, inchegata.
Gaseste-ti inspiratia!
Cum sunt sigur ca te-ai obisnuit deja, la final iti las cateva guideline-uri usor de inteles si urmarit daca iti doresti sa obtii o amenajare ordonata, cu linii curate:
Organizeaza zona de zi sub forma unui open-space, punand accentul pe zonele libere;
Stabileste layout-uri asimetrice in fiecare camera pentru a contrasta caracterul simplistic al spatiului;
Pastreaza in camere numai obiectele functionale, de care ai cu adevarat nevoie;
Foloseste spatii de depozitare ascunse pentru a pastra camerele ordonate;
Alege piese de mobilier in culori solide si design minimalist;
Pastreaza o paleta de culori monocromatica;
Capteaza lumina naturala prin ferestre de mari dimensiuni si foloseste-te de ea;
Obiectele de mobilier, finisajele si electrocasnicele trebuie sa fie de cea mai inalta calitate, atentia fiind pe detalii;
Creeaza cate un punct de interes cu ajutorul operelor de arta abstracta ce contrasteaza simplitatea elementelor vizuale;
Nu uita, amenajarea casei tale trebuie sa fie o activitate placuta pentru a avea rezultate deci, daca te-ai impotmolit si ai nevoie de sfaturi, sau poate ai o ideie de subiect pe care vrei sa-l tratam ulterior, contacteaza-ne pe email sau pe una dintre retelele de socializare de mai jos. Suntem bucurosi sa-ti raspundem la intrebari si sa te ajutam sa-ti pui in practica proiectele cu un plus de calitate.
Proiecte fara compromisuri,
Echipa Technotik.